Kryeministri Edi Rama i bëri thirrje presidentit Ilir Meta të reflektojë dhe të mbledhë veten e shpërndarë. Ai tha se deputetët e rinj duhet ta votojnë komisionin që të mos e zhysin veten në batakun ku presidenti do ta zhysë Kuvendin.

“I bëj thirrje të reflektojë dhe të mbledhë veten e shpërndarë. Të ndërpresë çdo sulm ndaj SHBA, çdo sulm ndaj parlamentit. Të ndërpresë aktivitetin e tij të paligjshëm me postin e tij ku duhet të sillet në zbatim të kushtetutës. Të ndalojë paralelizmat me figurat të njohura të historisë, por kjo mbetet një vërejtje miqësore. Çdo deputet duhet ta votojë komisionin për të mos zhytur veten e tij në batakun ku presidenti do ta zhysë këtë parlament”, tha Rama.