Nëse keni kërkuar ndonjëherë që të paguheni për të qëndruar në shtrat, atëherë kjo punë është për ju: NASA, Agjencia Evropiane e Hapësirës dhe Qendra Hapësinore Gjermane po ofrojnë $ 18,500 për njerëzit që të shtrihen në shtrat për dy muaj.

Puna është e bazuar në Cologne, Gjermani, dhe është pjesë e një studimi të dizajnuar për të kuptuar më mirë se si trupi përshtatet me mungesën e peshës. Agjencitë aktualisht po kërkojnë njerëz të cilët janë femra, në mes moshave 24 dhe 55 vjeç dhe që flasin gjermanisht. Emri zyrtar i studimit është Artificial Gravity Bed Rest Study.

Të zgjedhurit për këtë punë do të duhet të qëndrojnë në shtrat 24 orë në ditë, shtatë ditë në javë për 60 ditë të drejta. Kjo do të thotë që nuk do të ngrihesh për pushimet e banjës apo për ushqim.

Jennifer Ngo-Anh me Agjencinë Evropiane të Hapësirës thotë se nuk beson se do të pengojë të gjithë që të marrin pjesë në aplikim.

“Shumë njerëz janë të interesuar për idenë e kontributit për të çuar përpara njohurinë që na ndihmon që njerëzit të jetojnë dhe punojnë në hapësirë ​​për një periudhë të gjatë kohe”, thotë Ngo-Anh.

Por, para se të aplikoni, paralajmëroheni: Për studimin, vullnetarët do të duhet të shtrihen në shtrat me kokat e tyre pak në rënie.

Vullnetarët gjithashtu do të jenë të ekspozuar ndaj gravitetit artificial për të provuar nëse kjo mund të jetë kundërmasë për efektet e avionit të hapësirës. Nëse studimi zbulon se ekspozimi ka një efekt pozitiv, ai mund të përdoret si një kundërmasë zyrtare për misionet e ardhshme në hapësirë.

Nëse vullnetarët shpresojnë për stërvitje gjatë kohës që janë në punë, mos u shqetësoni. Ngo-Anh thotë se organizata e saj ka testuar gjithçka, nga hedhja në shtrat, çiklizëm në shtrat, plus konstruksione të tjera që mund të montohen në shtretër.

Pra, nëse ende mendoni se kjo punë është për ju, regjistrohuni, ndërsa ju ende mundeni.