Në Tiranë po mbahet konfereca ‘Për sigurinë në Ballkan’, organizuar nga qendra George. C Marshall. Gjatë fjalës së tij presidenti Ilir Meta u shpreh se kjo qendër ka dhënë një ndihmë të jashtëzakonshme për Shqipërinë dhe rajonin. “Unë marshall-ist nuk jam por gruan e kam marshall-iste.

Qendra Marshall na ka dhënë mbështetje të jashtëzakonshme, edhe për të gjithë rajonin. Shqipëria ka ndryshuar shumë. Më kujtohet babai im kur ishte ushatarak dhe ikte natën kur kishte urgjencë. Në më pak se 30 e ca vite ne shohim se çfarë ndryshimi ka ndodhur në vendin tonë”, tha mes të tjerash Meta.